۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲
کد خبر: ۵۸۹۱۵۱
گزارش رسا؛

زورآزمایی داعش و طالبان با سلاح تکفیر | طغیان‌گری فرزند علیه پدرخوانده

با آنکه گروهک تروریستی داعش در اندیشه وام‌دار طالبان است اما شورش فرزند علیه پدرخوانده زنگ خطر وقوع جنگ جدید را به صدا در آورده است.
آمریکا و داعش

به گزارش خبرگزاری رسا، مجله النباء که تریبون رسمی و سخنگوی مطبوعاتی گروهک تروریستی داعش به شمار می‌آید در شماره اخیر خود که هر پنج شنبه منتشر می‌شود در اقدامی نه چندان دور از ذهن به تکفیر سایر گروهک‌های تروریستی نظیر طالبان روی آورد.

گروهک تروریستی داعش که با قرائت رادیکالی از آموزه‌های اسلامی، نقد خرد و عقلانیت و تمرکز بر برداشت‌های ظاهرگرایانه از نصوص دینی، تلاش کرده تا در سطوح مختلف اجتماعی به ویژه در میان جوانان نفوذ کند، تمامی مخالفان فکری خود از جمله طالبان را با سلاح تکفیر از عرصه قدرت کنار زده و به عنوان یک قدرت بلا منازع در منطقه یکه تازی کند.

مذاکره پنهانی طالبان با آمریکا
چندی پیش خبری در رسانه‌های عربی مبنی بر پیوستن 5 نفر از زندانیان طالبان که در دوران باراک اوباما رییس جمهور پیشین آمریکا از زندان آزاد شدند، به گروهی از جریان‌های افراط‌گرای قطری منتشر شد که واکنش بسیاری را در محافل عربی به همراه داشت.

شبکه خبری اسکای نیوز به نقل از صبیح المجاهد سخنگوی رسمی طالبان مدعی شده است که 5 نفر از اعضای طالبان در فرایند مبادله اسیران، از زندان آمریکا آزاد شده و با سفر به قطر و پیوستن به دفتر طالبان در دوحه، میزبانی مذاکرات صلح و سازش این گروه با آمریکا را به عهده خواهند گرفت.

با انتشار این خبر، گروهک تروریستی داعش که از مدت‌ها قبل خود را داعیه دار تشکیل حکومت و زمامداری اهل سنت منطقه معرفی کرده و بر سر حکمرانی با سایر جریان‌ها مانند طالبان خصومت داشت، فرصت به دست آمده را برای تصفیه حساب سیاسی به کار بست تا عرصه را از وجود رقیب پاک سازد.

داعش و عصبانیت از سازش!
داعش در این مجله با استناد به آیه 120 سوره بقره (وَ لَنْ تَرْضي عَنْکَ الْيَهُودُ وَ لاَ النَّصاري حَتَّي تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ) و نادیده انگاشتن سیاق تاریخی، شأن نزول آیه و اطلاق آیات دیگر، به ترویج خشونت و نفرت مبادرت ورزیده و رفتارهای تروریستی خود را در پوشش دین توجیه می‌کند.

با چشم پوشی از نقد استدلال به این آیه اما شیوه داعش و سایر گروهک‌های تروریستی، تقطیع نصوص دینی و تفسیر آن متناسب با اهداف و مصالح شخصی خود است. با آنکه تکفیر مخالفان از سوی داعش مسأله تازه‌ای نیست لکن به نظر باید اقدام اخیر داعش یعنی تکفیر طالبان را آغاز جنگی تمام عیار میان تروریست‌ها برای حفظ مرجعیت خود به شمار آورد.

با دقت در متن بیانیه منتشر شده در این مجله بهتر می‌توان صدق این ادعا را پذیرفت که تکفیر درون سازمانی، نشان از ظهور نبردی جدید با هدف جذب بیشتر جوانان رادیکال و پوشش اقدامات تروریستی در قالبی دینی دارد.

در بخشی از بیانیه کنایه آمیز داعش علیه طالبان آمده است: «گفتمان تاریخی طالبان و همسویان با این جریان بر دوری از سنت نبوی و دست کشیدن از اجرای شریعت اسلامی در جهان است. طالبان به غربی‌ها فهماند که حکومت اسلامی شکل نخواهد گرفت و آنان تنها یک ابزار در دست سرویس‌های اطلاعاتی هستند. نتیجه این اندیشه تسلیم، سازش، تحویل سلاح و سرانجام پذیرش خفت و خاری شکست است.»

در بخش دیگری از این بیانیه تصریح شده است: «سیر تحولات درونی سازمان طالبان و سایر گروهک‌های اسلام گرا نشان داد که مدعیان برپایی حکومت اسلامی چه دانسته و چه نادانسته به مزدوران دستگاه‌های امنیتی و عوامل اجرایی نقشه‌های غربی‌ها تبدیل شده و از مبانی و اهداف خود دور شدند پس به سبب رفتار خود مرتد شده و از دین اسلام خارج هستند.»

مجله النبأ در واکنش به توافق آمریکا و طالبان برای بستن پیمان صلح پایدار در منطقه می‌نویسد: «اسلام گرایان در باتلاقی فرو رفتند که غربی‌ها حفر کردند و با شادکامی نقشه آنان را اجرا کردند. ننگ بر شما ای گروه‌های مرتد از دین و افسوس از دستاوردی که برای خود و حامیان و پیروان خود به دست آوردید.»

عصبانیت گروهک تروریستی داعش از سازش طالبان و آمریکا به اندازه‌ای است که تصریح می‌کند: «امروز نمایندگان طالبان با غاصبان سرزمین اسلامی و عاملان جنایات در حق مستضفعان و نابود کنندگان نسل مسلمانان بر سر میز مذاکره نشسته و رایزنی می‌کنند. این گفت‌وگوها تا دیروز پنهانی بود اما امروز رخ عیان کرده است.»

غلبه سحر بر ساحر
گروهک تروریستی داعش درحالی طالبان و سایر جریانات همفکر را متهم به سازش می‌کند که خود بارها و بارها از سوی آمریکا حمایت شده است. این گروهک نه تنها مورد حمایت آمریکا بلکه ساخته دست استکبار جهانی است.

بازی جدید داعش و تکفیر مخالفان یک پروپاگاندای رسانه‌ای برای بازگشت مجدد به عرصه قدرت، منحرف ساختن اذهان عمومی از شکست‌های پیاپی در سوریه و عراق، جلب توجه و جذب جوانان و ناآگاهان به مسائل دینی به سوی تکفیر است.

هرچند که می‌توان هجمه داعش علیه غرب را یک بازی رسانه‌ای برشمرد اما سرکشی داعش در برابر طالبان و لفاظی علیه آمریکا را می‌توان شورش فرزند در برابر پدرخوانده نامید. استکبار جهانی که تا چندی پیش آرزوی سیطره بر منطقه را داشت امروز در سرزمین‌های خود با بحران مواجه است.

جلیقه زردهای فرانسوی و آشوب‌های خیابانی در پاریس، نتیجه سیاست‌های غلط استکبار جهانی علیه کشورهای مسلمان و مظلوم منطقه است. نافرمانی داعش اگر ساختگی و تصنّعی باشد اما اثبات کننده آن است که این گروهک دیگر حاضر به پذیرش پدرخوانده نیست که این تمرّدها حاکی از این مثل معروف عربی است که «انقلب السحر علی الساحر».

ارسال نظرات